
Een goed ontbijtje met de juiste voedingswaarden geven je een vol gevoel tot de middag Γ©n kan vooral enorm lekker zijn. Daarom is deze breakfasttrend er een die wij dan ook al te graag met onze volgers willen delen. Heb jij de welbekende βbaked oatsβ al geprobeerd?
50 gr havermout vlokken + extra
125 ml melk (kan vervangen worden door plantaardige melk)
1 el agave siroop
1 theelepel pindakaas
0.5 tl vanille extract
0.5 tl bakpoeder
60 gr (diepvries) blauwe bessen
Verwarm eerst de oven voor op 180 graden. Vet een kleine bakvorm in met bakspray of boter en zet deze apart. Stop de havermout in de foodprocessor. Voeg hierbij de rest van de ingrediΓ«nten, behalve de blauwe bessen. Mix het geheel gedurende 30-60 seconden tot een licht vloeibaar beslag. Giet dit in de bakvorm. Roer de blauwe bessen door het beslag, ter βdecoratieβ kun je een paar losse blauwe bessen op de bovenkant leggen. Plaats de bakvorm in het midden van de oven en bak je havermout in 20-25 minuten gaar.
Laat de baked oats even afkoelen en maak het af met wat pindakaas en agavesiroop on top! Enjoy